Hytteprodusenten Buen Gruppen AS på Gvarv ar skaffet seg utbyggingsrettigheter for omkring 100 hytter og leiligheter på Hallbjønnsekken i Vest-Telemark.

Største eier i Buen Gruppen AS, Arne Ingvar Moen bekrefter det er inngått avtale med eierne av Hallbjønn Høyfjellssenter om å overta utbyggingsrettighetene til et større tomtefelt som er ferdig regulert med 100 tilknytningspunkter til det private renseanlegget. Det aktuelle tomteområdet er eid med en tredel hver av Lars Stærk fra Kragerø, Thor Nilsen i Brevik og arkitekt Bjørn Egerdal fra Kristiansand. De mottar et kontaktbeløp ved kontraksinngåelse og ytterligere penger avhengig av hvordan prosjektet utvikler seg.

Utvikle området

Hallbjønnsekken ligger 800 meter over havet langs Fylkesveg 45 midtveis mellom Dalen i Telemark og Valle i Setesdal. Stedet er primært en vinterdestinasjon men brukes av mange hytteeiere hele året. Her er to skinedfarter på samlet 2500 meter og 60 kilometer løypenett.

Hallbjønnsekken har i mange år ligget i skyggen av Rauland, Gaustablikk og Gautefall og området tiltrekker seg nesten like mange hyttekjøpere fra Sørlandet som Telemark.

Nå vil Arne Ingvar Moen som er daglig leder i Buen Original AS på Gvarv, det største salgsselskapet i Buen Gruppen ha fart på hyttesalget.

– Vi ser for oss 80 til 100 enheter fordelt på hytter og leiligheter men markedet bestemmer. Dette bør være attraktivt for Hallbjønnsekken er en skjult perle, mener Moen. Han har ambisjoner om å selge ti enheter neste år og 20-25 enheter årlig de påfølgende årene. Gravearbeidet begynner med det aller første. Utbyggingen skal skje i etapper og kommunen får sin andel av tomtesalget. Ambisjonen er å få solgt ut det meste innen fem-seks år.

Buen Gruppen

Det er en solid selskapsgruppe som nå kjøper rettighetene for utbygging. Buen Gruppen består av flere selskaper med Arne Ingvar Moen som hovedaksjonær på 70 prosent av aksjene. Buen Gruppen, sammen med salgsselskapet Buen Original og Buen Design er lokalisert ved hovedkontoret på Gvarv og omsatte for ca. 176 millioner kroner i 2017 med et resultat på 7,5 millioner kroner.

Buen Gruppen tilbyr et stort antall hyttetyper og løsninger for leiligheter i alle prisklasser. Gruppen har frem til i dag solgt omkring 30 hytter ved Hallbjønnsekken.

Etter salget av utbyggingsrettighetene vil de tre eierne av Hallbjønn Høyfjellsenter sitte tilbake med senterbygget som omfatter pub- og restaurant, skitrekkene og varmestua. De kjøpte bygningene, skitrekkene og det da uregulerte området for seks år siden.

Hentet fra TA.no 29.10.2018