Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan Buen Gruppen AS samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Buen Gruppen, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for buengruppen.no sin behandling av personopplysninger.

Buen Gruppen er ansvarlig for innholdet på disse sidene. Når du klikker på noen av lenkene, kan du havne på andre sider utenfor vår kontroll. Disse respektive er da behandlingsansvarlige for sine sider, og kan ha andre analyseverktøy og lagre andre opplysninger om deg enn hva buengruppen.no.no gjør.

Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Sidene bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Søk

buengruppen.no lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på våre nettsteder i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

Skjemaer

Henvendelser i våre skjemaer (f.eks bestilling av kataloger) genererer en e-post til oppfølgingsansvarlig hos oss. For å sikre data ved feil i e-post system el.l. lagres det en kopi av henvendelsen i websystemet vårt. Denne dataen ligger på våre webservere, bak et beskyttet kontrollpanel. Dataen brukes kun til å kvalitetssikre at henvendelser som sendes, faktisk kommer frem. Ved skjemaer kan man velge om man også skal motta nyhetsbrev.

Nyhetsbrev

Buen Gruppen bruker et nyhetsbrevsystem fra Campaign Monitor. Her lagres kun en liste over e-post adresser til besøkende og relasjoner som har bekreftet de ønsker å motta nyhetsbrev, og man mottar ved alle utsendelser mulighet til å melde seg av. Serverne til nyhetsbrevsystemet ligger i USA.

Kundeoppfølgingssystem

Internt bruker vi et kundeoppfølgingssystem «SuperOffice». Hvis man er i kontakt med Buen Gruppen, og kontaktinformasjon som Navn, E-post etc. blir lagret på «kundekortet», vil man automatisk motta en e-post som orienterer om dette, og gir mulighet til å melde seg av. Data. Personvernerklæring fra SuperOffice.

Sikkerhet og øvrige side- og tjenestefunksjonalitet

buengruppen.no sine sider ligger på kryptert område (https). Websidene bruker WordPress publiseringsplattform og oppdateres jevnlig for høyeste sikkerhetsnivå. Ved tjenester som krever innlogging eller søk, kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

Slik håndterer du informasjonskapsler i din nettleser

På www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og hvordan du sletter informasjonskapser.