SIMON SANDE – Knaben – Modell «Hattevarden I»


Beliggenhet

Hattevarden ligger svært lunt til med flott furuskog, Knabeåni, med utsikt nordover mot Netland og Lindefjell, øst mot Skrubbedalen og skibakken i vest.

KNABEN BLIR SØRLANDETS NYE REISELIVS DESTINASJON - MIDT MELLOM SIRDAL OG SETESDAL!

Hattevarden blir den største hyttesatsingen på Knaben og i Kvinesdal noensinne – mer enn 150 hytter skal bygges tett på skisenteret og bare Knabeåna skiller trekket og Varden.  Kvinesdal kommune har igangsatt et planarbeid som skal gjøre Knaben til en av Sør-Norges mest fascinerende reiselivsdestinasjoner, og arbeidet er godt organisert med egen prosjektleder og eget styre.

Den gamle gruvebyen med hus og butikk, museum, gruver og industribygninger forteller en helt unik industrihistorie og som i dag oppleves som både ”idyllisk og romantisk”, var nok tøffere den gang det var produksjon i gruvene. Mer enn 100 års historie og spesielt dramatikken rundt andre verdens krig, er og skal bli tatt godt vare på, og det er helt spesielt å se hvordan alle de gamle husene tas vare på for samtidig å kunne fortelle en historie om at det en gang bodde flere hundre mennesker her.

Knaben er vill og vakker hele året, kjent for snøsikre vintre, og lune og varme somre. Jakt og fiske har lange tradisjoner, og turmulighetene er mange hele året. Om vinteren kjøres det kilometervis med helt fantastiske skiløyper gjennom alle hytteområdene, den gamle gruvebyen, via skitrekket og langt inn på vidda.

Knaben er et fredelig sted og hyttefolket kommer fra hele Sørlandet – og nå har Rogalendingene fått smaken på et område spesielt godt lagt til rette for familier og alle som er glad i å bo og bruke naturen. Sjekk facebook.com/visitknaben

Generelt

Oppgitt pris er for en snekkerferdig hytte med torv på taket, og INKLUDERT RIMELIGSTE TOMT.

Mer enn 100 snekkerferdige og arkitekttegnede hytter i tun, i vill, lun og vakker natur, solrikt, fantastisk utsikt og med natur og fritidsaktiviteter hele året.

Hyttene planlegges oppført med følelse av tun. Inspirert av de gamle husmannsplassene, de tette husene som ble lagt naturlig i terrenget og som alle hadde ulike funksjoner, fasonger og tydelige formspråk. Den lille gata med grusveien, benken som en hvile og møteplass, trær som kaster skygge. Med lave og høyreiste bygninger som skaper mangfold og liv i arkitekturen. Tømmer, plank, stein, gras og blomstereng. Det skal være litt sånn som det engang var, gjerne litt romantisk. Hyttene leveres innflytningsklare.

Her er det mulig å skape et tun for seg selv, et tun for slekta si, eller et tun for bedriften.

Adkomst/Tomteforhold

Fra RV 42 ved Kvinlog - følg skilting mot Knaben. Når du ser alpinanlegget på høyre side, ligger hyttefeltet på venstre side av veien. Feltet er under opparbeidelse.

Knaben – Rogalands nye varmestue?

Knaben er en godt bevart hemmelig for mange av oss, og kanskje godt på mange vis. Området ligger helt øverst i Kvinesdal og har en helt unik natur. Den er rustikk, jomfruelig, vakker, vill og med et rikt dyreliv og frodig fauna. Vinteren på Knaben er snørik. Det kommer mye snø på Knaben - og med fjell og vidder nord og vestover mot Sirdal, østover mot Setesdal - hører vi jo suset av noen av landets flotteste vinterdestinasjoner. Det er få hytter på Knaben, men de som er bebos av ivrige brukere av naturen hele året. Vinteren er lange og fantastiske skiløyper, bratte og slake bakker, uendelig fjellturer og skibakken har trekk og varmestue som er åpent alle helger, vinter og påskeferie. Det er hyggelig på Knaben, det er uformelt og menneskene kjenner hverandre og nyter både stillheten og friheten. Velkommen til en godt bevart hemmelig – dvs. den var inntil nå.

Innhold

Alle hyttene har vei helt frem og alle hyttene er tilpasset plassert i terrenget i forhold til hverandre. Alle har den samme utsikten og landskapet er naturlig lunt, lett tilgjengelig og svært solrikt. Hyttene har fått sine individuelle plasseringer og varierer fra 50m2 via 80-100-120-150, og helt opp til nesten 200 m2.I tillegg kan det til alle hyttene bygges anneks med for ekstra skismørebod, bakebod, gjestebod, sauna-/badebod, vedbod o.a. Standard størrelse for en egen frittstående bod på ca. 25 m2.

Vi selger ut ett delområde om gangen – dvs det første store tunet med 32 hytter selges og bygges først. Vi gjør det slik at hvert område ferdigstilles for å gi følelsen av at prosjektet er ferdig. Alle veier inn i området er varsomt gjort for å verne om naturen. Selv den enkelte stein og det enkelte tre har hatt sitt å si i gjennomføring av området – med vei, vann, kloakk og fiber.

Vi har utviklet et arkitektonisk grep som gjør det raskt å bygge og ferdigstille, funnet frem til de beste produksjonsmiljøene og topp kvalitet i alle materialer og utstyrsvalg. Og – det er ulike alternativer for interiør og eksteriør. Bruken av rustikke materialer er satt sammen på en helt unik måte, inspirert av den lokale byggeskikken. Prisene på alle hyttene, inkl anneks, gjør det mulig for mange flere til å få seg en flott fjellhytte, fra små til store, men aldri prangende og uekte. Vi gleder oss til å vise dere de flotte tegningene – rykende ferske fra våre dyktige arkitekter.

 

Bilder

Prisantydning

Kr. 1 990 000,-

Informasjon

Adresse:
Hattevarden, Knaben, tomt nr. 3
4473 Kvinlog

Boligtype: Hytte
Eieform:
Soverom: 2
Primærrom: m2

Visning

Ring gjerne 478 90009 før du kommer

Megler

Svein Tore Overå (Simon Sande)
Epost: sveintore@simonsande.no
Telefon: +47 478 90 009

Kontakt megler direkte

Gjør en forespørsel på dette prosjektet (megler: Svein Tore Overå (Simon Sande))